Geschiedenis

Fleurtiek is een familiebedrijf en zoals elk bedrijf, is ook Fleurtiek klein begonnen

 
1988 | De oprichting
Kees Vrolijk startte Fleurtiek in 1988 in Amsterdam. Kees was – mede doordat zijn oom teler was – verzot op bloemen en na zijn studie aan de Middelbare Tuinbouwschool werkte hij zich op tot mede - eigenaar van een bloemenwinkel. In 1988 besloot hij voor zichzelf te beginnen en opende op 1 oktober dat jaar Fleurtiek aan het Bijlmerplein in de Amsterdamse Poort. Deze winkel stond bekend als een zeer goede bloemenwinkel met vakkundig personeel en goede kwaliteit bloemen.
 
1993 | Uitbreiding naar Schiphol
In 1993 opende Fleurtiek twee winkels op Schiphol. Eén winkel was gevestigd in Plaza, aankomsthal 3, en één winkel gevestigd in terminal West, dus achter de douane. Vooral de winkel in de terminal, met een oppervlakte van 70m2, liep bijzonder goed. Het bleek dat veel toeristen het leuk vinden om op het laatste moment de beroemde Nederlandse tulpenbollen mee te nemen. 
 
1994 | Online verkoop
In 1994 is Fleurtiek gestart met de online verkoop van bloemen en bloembollen. In 2006 is de webshop ingrijpend veranderd en uitgebreid. In 2011 is de vormgeving van de webshop aangepast aan de nieuwe huisstijl van Fleurtiek. In 2016 heeft de webshop nogmaals een grote update gehad, zodat deze nu ook goed werkt op mobiele telefoons en tablets, dat heeft geresulteerd in de huidige webshop.
 
2002 | Het nieuwe hoofdkantoor
In 2002 zijn het kantoor, de binderij en het magazijn samengevoegd in het huidige hoofdkantoor op het Amsterdam Airport Business Park Lijnden, vlakbij Hoofddorp en Schiphol.
 
2007 | Opening BLOEM! op Schiphol
In september heeft Fleurtiek een extra winkel geopend op Schiphol in aankomsthal 4: BLOEM! In deze echte ambachtelijke bloemenwinkel op Schiphol maken onze bloembinders dagelijks de mooiste boeketten. Naast bloemen en boeketten bestaat het assortiment uit bijzondere soorten bloembollen en leuke kado's.
 
2008 | Persoonlijke bestelaccounts
Fleurtiek is altijd een bloemenwinkel geweest die vooral aan bedrijven leverde en dat werd in 2008 nog eens benadrukt toen de persoonlijke bestelaccounts voor bedrijven online gingen. Het werd nu nog makkelijker voor grote bedrijven om hun bloemwerk te bestellen.
 
2009 | Welkom Thuis
In 2009 is Fleurtiek van start gegaan met de ‘Welkom Thuis’ bakfiets op Schiphol. Tijdens de zomermaanden staat Fleurtiek met deze fiets bij de aankomsthallen voor de verkoop van bloemen en ballonnen zodat mensen hun vrienden, familie en partners feestelijk kunnen onthalen in Nederland.
 
2011 | Het jaar van algehele vernieuwing
In 2011 heeft Fleurtiek verder uitgebreid, zowel online als fysiek. Fleurtiek B.V. op Schiphol in aankomsthal 3 is verbouwd en heropend. Verder is Fleurtiek gestart met de 'specialist' websites; fruitmand-specialist.nl, champagne-specialist.nl, en ballon-specialist.nl. Hiermee wordt Fleurtiek een allround leverancier van allerlei cadeau’s! Ook de website bloemenzaak.nl is geopend in 2011. Een nieuw online concept ter ondersteuning van BLOEM!
 
2014 | Opening BLOEM! Amsterdam Oostpoort en BLOEM! Den Haag CS
Op 26 maart 2014 hebben wij onze tweede BLOEM! winkel geopend in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam-Oost. Bloemenwinkel BLOEM! is een nieuw en trendy concept; een lokale bloemenwinkel voor de klant met een uitgebreid assortiment bloemen per stuk, boeketten, opgemaakte vazen, rouwwerk, bruidswerk, binnen- en buitenplanten en cadeauartikelen.

Op 14 december 2014 is onze nieuwe winkel geopend op Den Haag CS. Een uitbreiding van de bestaande BLOEM! winkels ingericht naar de behoefte op het gebied van bloemen, boeketten, planten en cadeauartikelen van de passanten op het treinstation.

Verder is eind 2014 een eigen verwerkingsruimte op de bloemenveiling in Aalsmeer in gebruik genomen. Waar voorheen de bloemen voor de winkels eerst naar Lijnden gingen en vaak een dag later naar de winkels, staan de bloemen nu al op de dag van inkoop in de winkels.
 
2016 | Opening BLOEM! Amsterdam Stadionplein en BLOEM! Diemerplein
Op 30 juni 2016 is de winkel in Amsterdam-Zuid op het Stadionplein (tegenover het Olympisch Stadion) geopend.
Een aantal maanden later, op 15 september 2016, is er een vijfde BLOEM! bloemenzaak geopend in het winkelcentrum Diemerplein.
 
2017 | Opening BLOEM! Utrecht CS
Op 1 juli is BLOEM! geopend op het centraal station van Utrecht
 
2018 | Uitbreiding BLOEM! veiling Aalsmeer
Begin februari is er een extra grote veilingbox in gebruik genomen, van waaruit alle bloemen worden verdeeld naar de winkels. Hierdoor staan de bloemen nog sneller en verser in de winkel.