Duurzaamheid

Fleurtiek is een bedrijf dat altijd naar de toekomst heeft gekeken en verantwoord en duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Fleurtiek ziet het als de taak van bedrijven om zo duurzaam mogelijk om te springen met de aarde en staat dus vooraan op het gebied van groen ondernemen. Uiteraard niet alleen met onze producten, maar in de gehele bedrijfsvoering.

 
Barometer Duurzame Bloemist
In 2010 heeft Fleurtiek als één van de eerste bloemisten in Nederland een certificaat uit handen van het SMK (Stichting MileuKeur) gekregen vanuit hun programma ‘Barometer Duurzame Bloemist’. Het SMK kijkt voor deze certificatie naar de inkoop van duurzame bloemen en de algehele bedrijfsvoering. Uiteraard is Fleurtiek heel trots op dit certificaat!

Klik hier voor een PDF van ons certificaat.
 
Aan welke eisen moet Fleurtiek voldoen?
Enkele eisen puntsgewijs waar Fleurtiek aan voldoet met betrekking tot de algehele bedrijfsvoering:
- Duurzame verpakkingen
- Afvalscheiding
- Gebruik van groene stroom
- Registratie energieverbruik
- Gebruik duurzame schoonmaakmiddelen
- Geen gebruik geverfde bloemen
- Bijhouden van een klachtenregistratie
 
Gecertificeerde bloemen
Ook de bloemen die wij inkopen moeten voldoen aan bepaalde eisen. Telers worden door een onafhankelijke organisatie (MPS) gekeurd en krijgen vervolgens een MPS A, B of C certificering. Op de veiling kunnen deze bloemen ingekocht worden en Fleurtiek koopt elke dag een significant percentage MPS-A gecertificeerde bloemen in. De consument merkt hier niets van, maar voor het milieu is het een stuk beter! Mede door dit inkoop beleid hebben wij het certificaat van het SMK verkregen!